Musik på TV

Musik på TV

Om du tycker om musik och gillar att bli underhållen finns det ett flertal TV-program som fokuserar på att underhålla med musik. I denna artikel kommer du att få veta lite mer om några svenska TV-program som på olika sätt innehåller musikunderhållning.

Så mycket bättre

En av TV4s största succéer är TV-programmet så mycket bättre. I detta program tolkar olika kända artister varandras låtar. Den första säsongen kom år 2010 och har hittills gått i 12 säsonger. Några exempel på deltagare vi sett genom åren är Magnus Uggla, Miriam Bryant, Amanda Jenssen, Darin, Icona pop, Timbuktu och Carola.

Melodifestivalen

Melodifestivalen är ett TV-program som engagerat det svenska folket sedan år 1958. I programmet tävlar deltagarna om att bli den som får representera Sverige med sin låt i Eurovision Song Contest. Några exempel på deltagare genom åren är ABBA, Loreen, Charlotte Perelli och Sean banan.

Masked singer

Ett annat program från TV4 är masked singer. Programmet har hittills gått i två säsonger. I masked singer är det upp till en panel bestående av Pernilla Wahlgren, Nour el refai, Måns Zelmerlöw och Felix Herngren att lista ut vilka kändisar som finns bakom maskerna. Några exempel på kändisar som deltagit i programmet är Mona Sahlin, Johanna Nordström, Daniel Norberg och Anders Bagge.

Doobidoo

Doobidoo är ett tv-program som har gått på SVT sedan år 2005. Programmet leds av Lasse Kronér och är ett lekprogram där deltagarna tävlar mot varandra i olika musiklekar. Några exempel på deltagare i programmet genom åren är Jessica Andersson, Per Andersson, Nanne Grönvall och Babben Larsson.

Idol

Idol är ett TV-program som gått på TV4 sedan år 2004. I programmet tävlar deltagarna om att få ett skivkontrakt. Juryn har sett olika ut genom säsongerna men några exempel på jurymedlemmar är Anders Bagge, Nikki Amini, Anderas Carlsson och Kishti Tomita. Några exempel på artister som tävlat är Danny Saucedo, Agnes Carlsson, Darin Zanyar och Amanda Jenssen.

dante