Låtar om kärlek

Låtar om kärlek

Låtar som handlar om kärlek måste vara det absolut vanligaste temat. Låtar om lycklig kärlek, låtar om att träffa någon, låtar om brustna hjärtan, låtar om olycklig kärlek och så vidare. Det finns mängder av låtar på temat. Alla har vi våra egna favoriter. Låtar som träffar oss rakt i hjärtat när vi hör dem. Låtar där igenkänning är så stor att du bara vill gråta eller dansa fram på gatorna.

En klassiker som alltid hamnar högt upp på listor när de bästa kärlekslåtarna ska utses är “I will always love you” med Whitney Houston. På senare år har Ed Sheeran tagit mer och mer plats. Till alla hjärtans dag 2018 gjorde Spotify olika listor på temat kärlek och sex. Listan över vilka låtar om kärlek som svenskarna lyssnade mest på toppades av Ed Sheeran med låten “Perfect”. Versionen av Perfect som han spelat in tillsammans med Beyoncé fanns också med på samma topp tio-lista. Tvåa på listan kom James Arthur med “Say you won’t let go”. Det fanns två svenska artister med på listan: Zara Larsson med “I can’t fall in love without you” och Ted Gärdestad med “För kärlekens skull”.

Vill du också uppleva den kärlek som framkommer i dessa låtar? På den svenska dejtingsidan elitsinglar matchas du ihop med andra medlemmar utifrån hur ni har svarat på sajtens personlighetstest. Det gör att du här kan hitta någon som delar dina drömmar och värderingar. Kanske älskar ni båda att gå på konserter och kan i framtiden tillsammans njuta av någon av ovanstående eller nedanstående artister live?

Har du varit upp över öronen förälskad, varit olyckligt kär, gjort slut, blivit dumpad? Du kan säkert känna igen dig i åtminstone några av nedanstående låtar.

  • Still falling for you – Ellie Goulding

Om du är riktigt kär kommer du att känna igen dig i den här låten. Du och din partner har ett speciellt band som aldrig försvinner.

  • Just a little bit of your heart – Ariana Grande

En låt om att det inte spelar någon roll om personen du är kär i behandlar dig illa. Det är bättre att få vara med den personen än att vara utan hen.

  • Unchained melody – Lykke Li

Den här låten funkar både för den som är nyförälskad som för den som precis blivit dumpad. Lykke Lis version av The Righteous Brothers låt är lidelsefull.

  • Say you wont’t let go – James Arthur

Du har länge varit hemligt förälskad i en person och när ni väl blir tillsammans så kan du inte tänka dig ditt liv utan hen.

  • Dancing on my own – Robyn

Den här låten har gjorts i ett antal covers men frågan är om inte Robyns originalversion trots allt är bäst? Du har varit kär, det har tagit slut, det har gjort ont, du har gått vidare och nu jämför du dig med din tidigare partners nya kärlek. Den här låten är fylld av igenkänningsfaktorer.

  • Snälla bli min – Veronica Maggio

En låt om att förstöra ett förhållande genom otrohet. Det gör ont. Allt du vill är att få det ogjort men det går inte.

dante